Ugrás a tartalomra

Csóka község folyamatosan fejlődik

2023.12.06
17:44
2024.04.17
13:11
Forrás
Pannon RTV
A VMSZ tagjai az Aranka folyó melletti átívelő hidat is megtekintették.

A Csóka községben megvalósult fejlesztéseket, beruházásokat tekintette meg Juhász Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi listavezetője. A bánáti község folyamatosan fejlődik, a Prosperitati Alapítvány pályázatain évről-évre sikeresen pályáznak a helyiek.

A padéi Jenei család jó példája annak, hogy itthon is lehet boldogulni. Először a Prosperitati Alapítvány házvásárlási pályázatán nyertek támogatást, majd 2020-ban megnyitották saját autószervizüket, melyet szintén a Prosperitati Alapítvány pályázatának köszönhetően tudtak fejleszteni.

„Amikor megalapítottuk ezt a műhelyet, akkor jött ki utána a Prosperitatinak az eszközbeszerzési pályázata. Azt megpályáztuk, meg is nyertük és nagyon nagy segítséget jelentett nekünk és nagyon aktív munkát tudtunk ezekkel az eszközökkel csinálni.”

A VMSZ tagjai az Aranka folyó melletti átívelő hidat is megtekintették. Következő utuk Tiszaszentmiklósra vezetett, a Piros Tulipán Magyar Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület székházához, amely nemrégiben felújításon esett át. Az épület megvásárlását és felújítását a Bethlen Gábor Alap, a Magyar Nemzeti Tanács és a csókai önkormányzat támogatta. Hódegyházán pedig megtekintették azt az épületet, melyet nemrégiben az elszármazottak megvásároltak és a tervek szerint a helyi Szent István Király Hagyományőrző Magyar Művelődési Egyesület székháza lesz.

Egy csókai székhelyű elsősorban pelletgyártó gépek gyártásával foglalkozó cégnél is jártak a VMSZ tagjai. A vállalat mintegy 80 személyt foglalkoztat. A cég fejlődésében nagy szerepet töltött be a Prosperitati Alapítvány.

Simon Attila, vállalkozó: „Két gépet vásároltunk nagyobb értékben és több kisebb értékű gépet is. Többnyire hőkezelő gépeket és CNC gyártó gépeket.”

Juhász Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi listavezetője elmondta, hogy a községbeliek jól élnek a lehetőségekkel és nyilvánvaló, hogy a közösségmegerősítés mindannyiuk számára fontos.

„Nagyon fontos, hogy ezeket az eredményeket le tudtuk tenni az asztalra, a megkezdett munkát szeretnénk folytatni. Ezeknek a projekteknek benne van Pásztor István elnök úr szíve és lelke, életművét nem hagyjuk lerombolni. Dolgozunk tovább Elnökünkért, közösségünkért, a jövőért. Mindenkit arra kérek, hogy december 17-én menjen el, szavazzon és a közösség erejét, a politikai tőkét, a közösség érdekeinek érvényesítéséhez december 17-én szavazattá kovácsoljuk.”

Juhász Bálint hozzátette, hogy Csóka községben összesen 283 alkalommal nyertek támogatást a helyiek a Prosperitati pályázatain.

választások2023
Csóka község
Prosperitati Alapítvány

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.