Ugrás a tartalomra

Dačić Szabadkán: Szerbia és Magyarország között soha nem volt ilyen jó a viszony

2020.06.09
21:49
2020.06.09
22:11
Forrás
Pannon RTV
Szerbia és Magyarország között soha nem volt olyan jó a viszony, mint most - így kezdte beszédét Ivica Dačić a Szerbiai Szocialista Párt kedd esti szabadkai kampányrendezvényén.

Hangsúlyozta, Európában Szerbia védelmében Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter szólal fel a leghangosabban. A Szerbiai Szocialista Párt elnöke beszédében párhuzamot vont a jó szerb-magyar és a szerinte rossz szerb-montenegrói kapcsolatok között. Kiemelte, hogy a szocialisták számára a legfontosabb és legnagyobb érték a békés, közös élet, amikor nem számít, hogy valaki szerb, magyar, horvát, bunyevác vagy más nemzetiségű, hiszen a problémák közösek. Dačić szerint egy nagy és erős Szabadkára van szükség, amely hidat képez majd Szerbia és Magyarország között.

„Fontos, hogy kihasználjuk ezt a barátságot, hogy minél többet tehessünk az emberek, a polgárok jobb életéért. Őszinte leszek, most a magyarokhoz is szólok. Nem az a perspektívájuk, ha Magyarországra mennek. Nem örülnek annak a szerbek, ha a magyarok elmennek Magyarországra, és ezáltal kevesebben lesznek. Ellenkezőleg, nekünk az a fontos, hogy minden ember itt maradhasson, és a saját házában élhessen, hogy itt legyen munkahelye, és itt alapítson családot.”

Ivica Dačić
Szabadka
Szerbiai Szocialista Párt
Választások 2020

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.