Ugrás a tartalomra

Délebbre kerülhet a migránsokat megállító kerítés - megkezdődött a terepszemle

2022.10.14
17:41
2022.10.14
19:05
Forrás
Pannon RTV
Felmérték a terepet az osztrák hatóságok a szerb-észak-macedón határszakaszon. A terv az, hogy már itt megállítsák a balkáni útvonalon érkező migránsokat.

Szerbia, Magyarország és Észak-Macedónia illetékes miniszterei nemrégiben arról állapodtak meg, hogy az unió "védelmi vonalát" Szerbia déli határára helyezik, ezzel tehermentesítve az északit.

Michael Takács, az Osztrák Szövetségi Rendőrség igazgatója Bojan Jocićtyal, a szerb belügyminisztérium államtitkárával egyeztetett, majd megtekintették a terepet és az ottani szervek munkáját. A két delegáció tagjai egyetértettek abban, hogy az érintett országoknak együtt kell működniük, és segíteniük egymást a migráció elleni harcban.

migránsok
határkerítés

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.