Ugrás a tartalomra

Deli Andor: Megkezdődhet az érdemi munka

2019.11.27
18:32
2019.11.27
20:09
Forrás
Pannon RTV
Az Ursula von der Leyen által vezetett Európai Bizottság hétfőn megkezdheti a munkát, és egyből több kihívással is meg kell küzdenie - nyilatkozta Deli Andor a Pannon RTV-nek Strasbourgból.

Az Európai Uniónak meg kell őriznie versenyképességét a feltörekvő Kínával vagy az Egyesült Államokkal szemben. A digitalizációnak, a keretköltségvetés témakörének is fontos szerepet kell kapnia - tette hozzá a fideszes EP-képviselő. Elmondta, az, hogy Várhelyi Olivér magyarként szomszédság- és bővítéspolitikai biztos lett, Magyarország és szomszédai szemszögéből is jó hír. A Nyugat-Balkán, és a bővítés egykor még nem élvezett prioritást, most viszont úgy tűnik, változott a helyzet. A bővítés témaköre az egyik legfajsúlyosabb kérdéskör, amely közvetlenül is érint bennünket - értékelt a vajdasági származású EP-képviselő.

Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz-KDNP (VMSZ): „Szerbia vonatkozásában ugyanakkor elmondhatjuk azt, hogy nagyon biztató indítást láttunk Ursula von der Leyen beszédében. Szinte első külpolitikai témaként említette a Nyugat-Balkánt, a bővítést, azt, hogy európai kapui nyitva maradnak. Várják a nyugat-balkáni tagjelölt országokat. Emlékszünk arra, hogy a Juncker-bizottság 2014-ben azzal indított, hogy nem lesz további bővítés. Látható az éles kontraszt a két nyitás között, és ez mindenképpen biztató jelnek tekinthető.”

Deli Andor a Közügyeknek is nyilatkozott:

Deli Andor
Ursula von der Leyen
Európai Bizottság
Várhelyi Olivér
digitalizáció

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.