Ugrás a tartalomra

Deli Andor: rendkívül lassú a helyreállítási pénzek kifizetése

2023.02.10
13:50
2023.11.18
15:12
Forrás
Pannon RTV
Vannak olyan EU tagországok, amelyek még egyetlen eurocentet sem kaptak az uniós helyreállítási alapból, annak ellenére, hogy ez a koronavírus okozta gazdasági nehézségek enyhítésére jött létre - nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádiónak Deli Andor.

A Fidesz vajdasági származású EP-képviselője emlékeztetett arra, hogy a koronavírust már egy ideje magunk mögött hagytuk, mégis vannak olyan tagállamok, amelyek még az előfinanszírozási összeghez sem jutottak hozzá. A politikus kiemelte, hogy az eddigi ígéretek alapján nem gördítenek több akadályt Magyarország elé, amely gátolná a pénzek elérését - erről az Európai Bizottság költségvetési szakbizottságának alelnöke biztosította.

Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz (VMSZ): „Nem látják annak jelét, hogy újabb feltételeket szabjanak ki. Ám láttunk már hasonlót a közelmúltban, amikor mégis megszegték az ígéretüket. Nagyon óvatosan kell kezelni ezeket a bizottsági ígéreteket. Azt kell látni, hogy a támogatások kifizetése általánosságban rendkívül lassan zajlik. Ez mindenki számára meglepetés. Ugyanis a helyreállítási alapok, programok, amelynek majdnem 800 milliárd eurós összértéke van, és jól emlékszünk, hogy a koronavírus okozta gazdasági nehézségek orvoslására lett felállítva. Ebből az alapból tehát, a 750 plusz milliárd euróból idáig, azzal, hogy a koronavírus már jócskán magunk mögött van, csak 143 milliárdnyi támogatás lett a tagállamoknak kifizetve. Ebből 16 tagállam az összeg egy töredékét, előfinanszírozást kapott. Illetve van 5 olyan ország, köztük Magyarország és Lengyelország, amelyek egyetlen eurocentet sem kaptak. Még előfinanszírozási összeget sem.”

EU
Európai Unió
Deli Andor

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.