Ugrás a tartalomra

Deli Andor: A zöldpárti EP-jelentéstevő ötlete megvalósíthatatlan

2023.10.26
16:37
2023.11.18
15:11
Forrás
Közlemény
Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Szakbizottsága (TRAN) megvitatta a Vezetői engedélyekről szóló irányelvjavaslathoz benyújtott módosító indítványokat.

"A mai ülés alapján bebizonyosodott: a zöldpárti jelentéstevő javaslata, miszerint a B kategóriás jogosítványokat két további kategóriára osszák, teljesen irracionális" - emelte ki az ülés kapcsán Deli Andor vajdasági fideszes EP-képviselő.

,,Közel 800 módosító került benyújtásra a javaslattal kapcsolatban, ami tükrözi a képviselők elégedetlenségét  a javaslat egyes elemeit tekintve. A mai szakbizottsági ülésen világossá vált, hogy a zöldpárti jelentéstevő kezdeti elképzelése, miszerint a járművek súlya alapján a B típusú vezetői engedélyt B és B+ kategóriákra osztaná, nem élvezi a frakciók és a képviselők támogatását. Ennek ellenére a jelentéstevő nem válaszolt arra a vita során feltett kérdésemre, hogy az előállt helyzet alapján várható-e nála szemléletváltás a B+ engedélyek kapcsán” - mondta el a fideszes EP-képviselő.

A kép eltávolítva."Az ilyen valóságtól elrugaszkodott megoldások helyett, amelyek csak újabb bürokratikus és pénzügyi terheket jelentenének a polgárok számára, inkább a közlekedési szabályok magas színvonalú oktatására kellene nagyobb hangsúlyt fektetni. Már fiatal kortól szükség van a közlekedési szabályokra vonatkozó ismeretek elsajátítására, hiszen mindannyian valamilyen formában részt veszünk a közlekedésben. Az iskolák szerepe ezért kulcsfontosságú lehet a közlekedésbiztonság további növelésében” - tette hozzá Deli.

zöldpárti
EP-jelentéstevő
Európai Parlament
Közlekedési és Idegenforgalmi Szakbizottság
TRAN
Deli Andor

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.