Ugrás a tartalomra

Deli: Az okos technológiák elterjedése nem jelenthet pénzügyi terhet az utasok számára

2023.10.03
17:20
Forrás
Közlemény
Deli Andor arra kérte a Bizottságot, hogy a végrehajtási aktusok kidolgozása során helyezzenek külön hangsúlyt az általa említett elemekre.

Az Európai Parlament plenáris ülése elfogadta az Intelligens Közlekedési Rendszerekről szóló jelentéstervezetét. Deli Andor vajdasági Fideszes EP-képviselő a jelentés kapcsán kiemelte: az okos technológiák elterjedése kulcsfontosságú, azonban a jogszabály nem jelenthet újabb adminisztratív és pénzügyi terhet a fuvarozó cégek és az utasok számára. Deli hangsúlyozta, az egyszerűségre és az átjárhatóságra kell törekedni ezen eszközök alkalmazásakor. Hozzátette, kiemelten fontos, hogy az intelligens közlekedési rendszerek nyújtotta lehetőségek egységesen hozzáférhetőek legyenek az EU egész területén, ideértve a vidéki és ritkábban lakott régiókat is.

Deli Andor
Európai Parlament

Most

07:19, Frissítve: 07:25

Ködös, borult, esős idő

Felhős, hideg, esős idő várható ma a délelőtti órákban, a csapadék viszont délutánra megszűnhet. Az alacsonyan fekvő tájakon havas esőre is számíthatunk, a hegyvidékeken pedig havazásra.
22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.