Ugrás a tartalomra

Deli: Növelni kell a közlekedési beruházások uniós támogatását

2023.07.11
17:27
2023.11.18
15:11
Forrás
Pannon RTV
A vajdasági származású fideszes EP-képviselő felszólalt az Európai Parlament mai plenáris ülésén.

Az Európai Bizottság az Európai Parlament mai plenáris ülésén bemutatta a környezetbarátabb közlekedésre vonatkozó kezdeményezését. Deli Andor vajdasági fideszes EP-képviselő felszólalásában kiemelte: „A közlekedés területén történő sikeres, valós eredményeket hozó zöld átálláshoz elengedhetetlen, hogy az EU pénzügyi támogatási kerete összhangban álljon a bemutatott szakpolitikai intézkedések célkitűzéseivel, máskülönben e célok csupán ,,papíron” valósulnak meg. Ez pedig a téma fontossága miatt megengedhetetlen”.

„A Környezetbarátabb közlekedés kezdeményezéscsomag egy újabb fontos eleme az uniós közlekedés zöld átállását ösztönző keretnek. Azonban arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a teher- és személyszállítás illetően inkább a földrajzi Európában kell gondolkozni, ezért kiemelten fontos az Unióval közvetlenül szomszédos országok és régiók, mint például a Nyugat-Balkán közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése is. A jogszabályok hatékony végrehajtása jelentős eszközöket fog igényelni, ez pedig megköveteli az uniós pénzügyi támogatás növelését is” - mondta el Deli.

„Sajnos mégis azt kell tapasztalnunk, hogy a vasúti és közúti fejlesztéseket támogató Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) pénzügyi keretei évek óta csökkennek. Látva az idei költségvetést és a 2024-es költségvetési tervezetet a kohéziós alapokból származó kifizetések is történelmi minimumom vannak. Továbbá, az új források közül a Helyreállítási Alap kifizetései is, három év után mindössze 160 milliárdot tesznek ki a 740 milliárdból, továbbá öt tagállam még egyáltalán nem részesült támogatásban” - tette hozzá a fideszes politikus.

Deli Andor
EU

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.