Ugrás a tartalomra

Đilas: Nézzük a statisztikát! (videó)

2014.02.17
16:37
Élesen bírálta a Demokrata Párt újraválasztott elnöke, Belgrád leváltott polgármestere Dragan Đilas a jelenlegi hatalmat, valamint személyesen Aleksandar Vučićot, a haladók elnökét
Élesen bírálta a Demokrata Párt újraválasztott elnöke, Belgrád leváltott polgármestere Dragan Đilas a jelenlegi hatalmat, valamint személyesen Aleksandar Vučićot, a haladók elnökét. Véleménye szerint a haladók semmit sem tettek az ország fejlesztése érdekében, csupán ígéretekkel halmozták el az elkeseredett polgárokat. Dragan Đilas, a Demokrata Párt január 30-án újraválasztott elnöke szerint a Szerb Haladó Párt és annak elnöke, Aleksandar Vučić valótlan információkat közölt, ami alapján a munkanélküliség csökkenését, mintegy 150 ezer munkahely létrehozását akarják a hatalmi párt érdemei közé sorolni. Ezt a feltevését vizuálisan is ábrázolta. Egy nagy méretű papírlapon összehasonlította a Vučić és a statisztikai hivatal által közzétett adatokat. „Február 15-én a statisztikai hivatal azt mondta, hogy a munkanélküliség hivatalosan Szerbiában 28,9%. 2012 áprilisában 25 százalék, 2014 februárjában 28,9 százalék.” httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5hppFUomcIU Đilas adatai szerint ahelyett hogy csökkent volna a munkanélküliség, nőtt a haladók kormányzása alatt. 20 ezren veszítették el munkahelyüket. Szerbiában egyébként a gazdasági válság előtt 14% százalékos volt a munkanélküliség, ez a szám 2008-ra elérte a 20 százalékot és évente további egy százalékkal növekedett 2012-ig. Đilas továbbá elmondta, hogy politikai ellenfeleik nevezhetik őket bűnözőknek, gyanúsíthatják őket azzal hogy szétlopták az országot, de attól Szerbiának nem lesz jobb. Ilyen politizálással, amilyen a jelenlegi, az ország csak rosszabb és rosszabb helyzetbe kerül. A közbiztonság helyzetét katasztrofálisnak minősítette, kiemelve a családon belüli gyilkosságok számának megduplázódását. „Térjünk vissza a valóságba. Kezdjük azt végezni, amit el tudunk végezni. Hagyjuk abba a csodás álomvilág ígérgetését, mert az rémálommá fog változni. Az utóbbi hat hónapban a Szerb Haladó Párt tartja ellenőrzése alatt a fejlesztési minisztériumokat, a gazdaságot, az ipart, a mezőgazdaságot, az energetikát, az építészetet és a pénzügyeket.” A demokrata párti politikus megoldásokat ígér Vajdaság, Belgrád és Szerbia más városai számára. Persze mindez csak akkor valósul majd meg, ha a választók véget vetnek március 16-án annak a rémálomnak, amelybe két éve hazugságokkal rántották az országot - nyilatkozta Đilas. A Demokrata Párton belül a közelmúltban konfliktus alakult ki Đilas és a mentoraként számon tartott Boris Tadić között, aki vissza kívánt térni a DP élére. A nagygyűlésen Đilast újraválasztották, Tadić pedig kilépett és saját pártot alapított Új Demokrata Párt néven.

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.