Ugrás a tartalomra

Dodik: A népszavazás megtiltása vagy felfüggesztése elfogadhatatlan lenne

2016.08.28
14:20
A Boszniai Szerb Köztársaság napjáról szóló népszavazás a boszniai államalakulat joga - mondta Milorad Dodik
A Boszniai Szerb Köztársaság napjáról szóló népszavazás a boszniai államalakulat joga - mondta Milorad Dodik. A politikus hozzátette a kérdéssel kapcsolatban nemzetközi nyomás nehezedik rájuk, mert egyesek szerint nekik nincs joguk erről dönteni. Hogy lehet az, hogy Magyarország referendumot tart a migránskvótáról, nekik ez lehetséges, nekünk pedig nem - kérdezte a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke. A Boszniai Szerb Köztársaságban január 9-ét tartják a köztársaság napjának. 1992. január 9-én a boszniai szerbek megpróbáltak elszakadni Bosznia-Hercegovinától, ám törekvésüket nem koronázta siker. A köztársaság napjának kijelöléséről szeptemberben tartanak referendumot. (Szerbiai RTV)
Milorad Dodik

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.