Ugrás a tartalomra

Donald Trump és Kim Dzsong Un csúcstalálkozója a szingapúri Sentosa szigetén lesz

2018.06.05
23:06
2024.03.19
08:40
Forrás
MTI
A Fehér Ház kedden bejelentette, hogy Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető csúcstalálkozójára június 12-én a szingapúri Sentosa szigetén kerül sor.

Sentosa Szingapúr déli partjainál fekszik, híres üdülősziget, turistaparadicsomként emlegetik. Itt található a városállam külügyminisztériuma, valamint az Egyesült Államok nagykövetsége is. 

Hétfőn a szingapúri kormány bejelentette, hogy június 10. és június 14. között "különleges övezetté" nyilvánítja a szigetet, ami azt jelenti, hogy szigorúbb ellenőrzéseket vezetnek be a szigetre belépőknek, s megnövelik a rendőrök létszámát is.   

A washingtoni Fehér Ház szóvivője korábban elmondta:  a két ország képviselői az Észak- és Dél-Koreát elválasztó demilitarizált övezetben egyeztetnek a közelgő csúcstalálkozóról.

Donald Trump
Kim Dzsong Un
Szingapúr
csúcstalálkozó

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.