Ugrás a tartalomra

Donald Trump nem aggódik a brit kormányfő politikai jövője miatt

2019.09.04
21:34
2024.03.19
08:48
Forrás
MTI
Nincs ok aggodalomra Boris Johnson brit kormányfő politikai jövője miatt - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök szerdán.

Az elnök a Fehér Házban újságírók előtt hangoztatta: Boris Johnson "tudja, hogyan kell győzni".
Az amerikai elnök közvetlenül az előtt nyilatkozott, hogy a londoni alsóház szerda este elfogadta a rendezetlen Brexit tilalmát célzó tervezetet, a brit kormányfő pedig ezt követően előrehozott választás kiírását kezdeményezte.

Donald Trump korábban többször és nyilvánosan is kifejezte barátságát és elismerését a brit politikus iránt. "Boris pontosan az az ember, akire az Egyesült Királyságnak szüksége van" - írta Twitteren még augusztusban, amikor Johnson bejelentette, hogy átmenetileg felfüggeszti a parlament tevékenységét. 

Csütörtökön Londonban tárgyal Mark Esper amerikai védelmi miniszter, aki Johnson mellett várhatóan megbeszéléseket folytat a szintén Londonban tartózkodó Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel is.

Donald Trump
Boris Johnson

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.