Ugrás a tartalomra

Donlad Trump sajtótájékoztatón reagált az iraki helyzetre

2020.01.08
18:15
2020.01.08
19:51
Forrás
Pannon RTV
Az amerikai elnök hangsúlyozta, hogy amíg ő lesz az Amerikai Egyesült Államok elnöke, addig nem fogja megengedni, hogy Iránnak atomfegyvere legyen. Újabb szankciók bevezetését helyezte kilátásba.

Donald Trump újságírók előtt elmondta: Irán a múltban is támogatója volt a terrorizmusnak, azzal pedig, hogy az USA megölte Kászim Szulejmáni iráni tábornokot a térség egyik legnagyobb terroristája halt meg. Egy olyan ember aki szélsőséges erőket képzett ki - emelte ki az USA első embere. Teherán meghátrált, ami jó hír - tette hozzá Trump, ugyanakkor hangsúlyozta: kérni fogja a NATO államokat, hogy vegyék ki a részüket a terrorizmus elleni harcból. Emellett arra utasította az amerikai vezérkart, hogy esetleges válaszintézkedéseket dolgozzanak ki Iránnal szemben és újabb szankciók bevezetését is kilátásba helyezte.

Az amerikai elnök kiemelte: „Az eddigi erőteljes szankciók mindaddig érvényben maradnak, amíg Irán nem változtat a viselkedésén. Az elmúlt hónapokban Irán több nemzetközi vizeken tartózkodó hajót is elfoglalt. Ok nélkül megtámadta Szaúd-Arábiát, valamint két amerikai drónt is lelőtt. Irán fokozta erőszakos viselkedését azután, hogy aláírták a nevetséges atomegyezményt 2013-ban. 150 milliárd dollárt kaptak, valamint 1,8 milliárd dollárt készpénzben. Ahelyett, hogy megköszönték Amerikának, azt skandálták, hogy: "Halál Amerikára!".”


Donald Trump kiemelte: Amerika mindemellett kész békejobbot nyújtani azoknak, akik ezt óhajtják, annak érdekében, hogy az iráni nép fejlődhessen és felzárkózhasson a világ fejlett államainak szintjéhez - tette hozzá az amerikai elnök, aki elmondta, hogy az USA rendelkezik a legfejlettebb haderővel a világon és energiafüggetlen.

Amerikai Egyesült Államok
Donald Trump

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.