Ugrás a tartalomra

Dr. Pásztor Bálint: Folytatjuk a megkezdett munkát!

2023.11.14
10:13
2024.04.17
13:01
Forrás
Pannon RTV
A vajdasági magyar közösség megérdemli, hogy komoly választási programmal és eredménylistával kérjük őket arra, hogy szavazzanak a VMSZ-re – mondta dr. Pásztor Bálint a Szabadkai Magyar Rádió Napindítójában.

Napokon belül előrelépés várható a Szeged-Szabadka vasútvonal és a Horgos 2 közúti határátkelő nyitva tartása vonatkozásában – jelentette be a Szabadkai Magyar Rádióban dr. Pásztor Bálint.

A VMSZ megbízott elnöke hangsúlyozta, az elmúlt napokban egyeztetett Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Lázár János magyar közlekedési miniszterrel. A Szeged-Szabadka vasútvonal esetében arról beszéltek, hogy november végén megindulhat a személyszállítás Szeged-és Szabadka között, ez a dátum mint később kiderült 28-a lesz.

A VMSZ vezetője arra kérte Lázárt, hogy a menetrend utasbarát legyen és legalább 3 óránként közlekedjen a vonat a két város között, hogy ezzel kiváltható legyen a közúti határátkelőhely. „Én azt kértem ezen a két találkozón Orbán Viktortól, illetve Lázár Jánostól az elmúlt napokban, hogy 3-3 órával hosszabbodjon meg a nyitvatartási ideje a Horgos 2 határátkelőnek. Ezt úgy értem, hogy 3 órával nyisson korábban, és három órával később zárjon, tehát hajnali négytől este tíz óráig is tartson nyitva.”

Fontos és megerősítő jellegűnek nevezte dr. Pásztor Bálint, hogy apja, Pásztor István halálát követően Orbán Viktor miniszterelnök úr ilyen gyorsan fogadta őt és megerősítették a szövetséget a Magyar Kormány és a Vajdasági Magyar Szövetség között. Kiemelte: a miniszterelnökkel sikerült megállapodni, hogy a házvásárlási program mellett továbbviszik a gazdaságfejlesztési programot is.

„Nagyon jó lenne folytatni ezt a programot a mezőgazdasági termelők, a cégek és a vállalkozók számára is. A következő napokban konkretizáljuk a pályázási kiírásnak a feltételeit, és úgy áll ebben a pillanatban, hogy a lehető legrövidebb időn belül újabb két pályázat megjelenhetne. Ezek olyan pályázatok lesznek, amelyek elsősorban a kisvállalkozókat és a kisebb mezőgazdasági termelőket érintik annak érdekében, hogy az átlag vajdasági magyar polgár pályázhasson.”

Pásztor István elvesztése nem csak a család, hanem a Vajdasági Magyar Szövetség és a teljes vajdasági magyar közösség szempontjából pótolhatatlan veszteség - hangsúlyozta dr. Pásztor Bálint. „Ez most sajnos valóban nem a gyász időszaka, hanem a munkáé. Én fölvettem másnap gyakorlatilag a zászlót, vagy ha úgy tetszik, elkezdtem kolompolni annak érdekében, hogy tovább tudjuk vinni ezeket a folyamatokat. Ő is így tette volna, ő is ezt szeretné, ő is azért szállna síkra, hogy menjünk és csináljuk, és menjünk el a legtávolabbi faluba is, beszélgessünk az emberekkel, és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a VMSZ-nek és a vajdasági magyar közösségnek erős parlamenti jelenléte legyen. Azt tapasztaltam az elmúlt napokban, hogy az emberek, a közösség egy emberként áll ki a VMSZ mellett, mögött.”

Arra a kérdésre, hogy vállalná-e a VMSZ elnökének tisztségét, dr. Pásztor Bálint azt válaszolta, ebben a pillanatban ez még korai kérdés,  azt tartja fontosnak, hogy egységes a párt.

Választások 2023
Dr. Pásztor Bálint
vasútfejlesztés
határátkelők
gazdaságfejlesztés
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.