Ugrás a tartalomra

Dragan Đilas Szabadkán ünnepelt

2024.02.21
19:01
2024.02.21
20:04
Forrás
Pannon RTV
Elégedett a Szerbia az erőszak ellen tömörülés december 17-i választási eredményeivel Dragan Đilas. A Szabadság és Igazságosság Pártja elnöke a szabadkai városi szervezet harmadik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.

Đilas elmondása szerint az észak-bácskai városban is jól szerepeltek. Természetesen csak akkor lesznek igazán elégedettek, ha majd egyszer ténylegesen legyőzik a Szerb Haladó Pártot és hatalomra kerülnek, emelte ki a pártelnök. A köztársasági parlamenti választásokon a Szerbia az erőszak ellen tömörülés, élén a Szabadság és Igazságosság pártjával mintegy 900 ezer szavazatot kapott, ami a mostani választási körülmények között szép teljesítmény, szögezte le Dragan Đilas Szabadkán. Ez optimizmusra ad okot a közelgő önkormányzati választások előtt, tette hozzá.

„Még egyszer őszintén gratulálok a Szabadkán elért nagyszerű választási eredményekhez. Őszintén gratulálok az Önök és a mi kollégáinknak a szép választási eredményekhez Versecen, Nagybecskereken és Pancsován is, és persze Újvidéken. Gyakorlatilag egy kitűnő eredményhez Vajdaság Autonóm Tartomány egész területén. Abban bízok, hogy az idei és a soron következő esztendőben sok minden meg fog változni Szerbiában, és azok az álmaink, amiket mi idősebbek évtizedek, a fiatalabbak pedig évek óta álmodnak, valóra válhatnak.”

Szerbia az erőszak ellen
Dragan Đilas
Szabadság és Igazságosság Pártja
Szerb Haladó Párt

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.