Ugrás a tartalomra

Dragan Đilas Szabadkán ünnepelt

2024.02.21
19:01
2024.02.21
20:04
Forrás
Pannon RTV
Elégedett a Szerbia az erőszak ellen tömörülés december 17-i választási eredményeivel Dragan Đilas. A Szabadság és Igazságosság Pártja elnöke a szabadkai városi szervezet harmadik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.

Đilas elmondása szerint az észak-bácskai városban is jól szerepeltek. Természetesen csak akkor lesznek igazán elégedettek, ha majd egyszer ténylegesen legyőzik a Szerb Haladó Pártot és hatalomra kerülnek, emelte ki a pártelnök. A köztársasági parlamenti választásokon a Szerbia az erőszak ellen tömörülés, élén a Szabadság és Igazságosság pártjával mintegy 900 ezer szavazatot kapott, ami a mostani választási körülmények között szép teljesítmény, szögezte le Dragan Đilas Szabadkán. Ez optimizmusra ad okot a közelgő önkormányzati választások előtt, tette hozzá.

„Még egyszer őszintén gratulálok a Szabadkán elért nagyszerű választási eredményekhez. Őszintén gratulálok az Önök és a mi kollégáinknak a szép választási eredményekhez Versecen, Nagybecskereken és Pancsován is, és persze Újvidéken. Gyakorlatilag egy kitűnő eredményhez Vajdaság Autonóm Tartomány egész területén. Abban bízok, hogy az idei és a soron következő esztendőben sok minden meg fog változni Szerbiában, és azok az álmaink, amiket mi idősebbek évtizedek, a fiatalabbak pedig évek óta álmodnak, valóra válhatnak.”

Szerbia az erőszak ellen
Dragan Đilas
Szabadság és Igazságosság Pártja
Szerb Haladó Párt

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.