Ugrás a tartalomra

Duda lengyel államfő elfogadta Vučić meghívását

2018.01.25
12:14
2024.03.19
08:38
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić szerb államfő a davosi Világgazdasági Fórumon a tervek szerint kétoldalú tárgyalást folytat Edi Rama albán kormányfővel, várhatóan Koszovóról és a regionális stabilitásról.

A Szerb államfő a régió vezetőivel együtt részt vesz a Nyugat-Balkán hosszú távú fejlesztésének felgyorsításáról szóló értekezleten, továbbá az Európa új vezetői témában szervezett tanácskozáson. Az előzetes bejelentések szerint a szerb elnök a háromnapos davosi tartózkodásán tárgyal Johannes Hahn uniós bővítési biztossal, valamint találkozik többek között Paolo Merlonival, az Ariston Thermo vállalat ügyvezető igazgatójával is.

Vučić Davosban részt vett azon az előadáson, amelyen Angela Merkel német kancellár szólalt fel, de hasonló értekezletet vezet Emmanuel Macron francia államfő, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, valamint Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke is.

Andrzej Duda lengyel államfő elfogadta Vučić meghívását, hogy Szerbiába látogasson.

Ana Brnabić szerb miniszterelnök beszédet tartott az Európa új vezetői tanácskozáson. Beszédében kiemelte, hogy a Balkánnak és Európának szüksége van egymásra. Véleménye szerint a Nyugat-Balkán országainak európai integrációja fontos tényező a régió jövője szempontjából. Brnabić hangsúlyozta, Szerbia mélyen és őszintén elkötelezett az európai felzárkózás útján, hiszen az unióban képviselt értékek Belgrád számára is fontosak.

Davos
Világgazdasági Fórum
Aleksandar Vučić
Ana Brnabić

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.