Ugrás a tartalomra

A Dunai közúti folyosó jelentheti Kelet-Szerbia jövőjét

2023.07.12
12:44
2023.07.12
17:10
Forrás
Pannon RTV
Aleksandar Vučić, szerb államfő megtekintette a Dunai közúti folyosó építési munkálatait, a požarevaci csomóponttól Veliko Gradištéig és Golubacig vezető gyorsforgalmi úton. Az út első szakaszán a Nagy-Moraván átívelő új híd építésén dolgoznak.

Vučić elmondta, hogy a Dunai közúti folyosó a kulcsa a Szerbia keleti részén fekvő Braničevo és Bor járás fejlődésének, és a lényeg az, hogy az onnan elvándorolt emberek visszatérjenek.

A szerb államfő elmondta, hogy a Szerbián keresztül vezető gyorsforgalmi utak, például a Požarevactól Golubacig vezető út megépítése nemcsak a polgárok életszínvonalát emeli, hanem javítja az életminőséget is, és arra ösztönzi a szerb állampolgárokat, akik külföldön találtak munkát, hogy jöjjenek vissza Szerbiába. Vučić úgy véli, hogy a szóban forgó út megépítése jelenti Kelet-Szerbia jövőjét. Kiemelte, Szerbia egy hatalmas építőhely, és fontos, hogy az ország tovább fejlődjön. Csen Bo, Kína szerbiai nagykövete kiemelte, ez az út összeköti majd Kelet-Európa és Szerbia legszebb turisztikai helyeit.

„Külön öröm számomra, hogy azt láthatom, az építkezés jól halad. Szeretném, ha ez az út sikeresen megépülne, a tervezett határidőn belül.”

Aleksandar Vučić bejelentette, hogy 2025 végére elkészül a Požarevac és Golubac közötti gyorsforgalmi út, ezzel 65 vagy 70 percet vesz majd igénybe Belgrádtól Veliko Gradištéig az utazás. A munkálatok megtekintése során Vučić a kínai kivitelezők képviselőit az építkezés felgyorsítására kérte. Ígéretet kapott arra, hogy fokozzák a munkálatok ütemét, és így 2025-ben befejezhetik.

„Két és fél év múlva lehetőségünk lesz megtenni a Belgrád és Gradište közötti utat egy óra öt, egy óra tíz perc alatt, a Belgrád Golubac távot pedig egy óra húsz perc alatt. Mindezt kényelmes vezetés mellett, autópályán és gyorsforgalmi úton. Tehát egész Kelet-Szerbia felértékelődik onnantól. Azután elkezdünk majd gondolkodni és dolgozni a folytatáson, Golubactól Milanovac, Donji Milanovac felé, Brza Palankáig.”

A most épülő gyorsforgalmi út hossza 143,54 kilométer lesz.

Dunai közúti folyosó
korridor
Csen Bo

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.