Ugrás a tartalomra

Đurić: A háborús bűnök nem évülhetnek el

2017.07.23
15:29
2024.03.19
08:32
Megemlékezést tartottak a koszovói Staro Gracko településen, ahol 1999-ben 14 szerb személy vesztette életét.

Megemlékezést tartottak a koszovói Staro Gracko településen, ahol 1999-ben 14 szerb személy vesztette életét. Az eseményen Marko Đurić a Szerb Kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője is részt vett. Elmondta, a háborús bűnök nem évülhetnek el, a bűntetteket nem szabad elfeledni és ezzel a vétkeseknek is tisztában kell lenniük. A politikus kijelentette: Szerbia nem tántorodik el attól, hogy felderítse az igazságot, hiszen ez a szerbek és az albánok érdeke is. A 18 évvel ezelőtti események kapcsán megszólalt Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter is. Kijelentette, hogy a legtöbb, szerbek elleni koszovói bűncselekményért nem lett senki felelősségre vonva. Reményét fejezte ki, hogy kiderül, kik a felelősek a 14 ember haláláért.

Aleksandar Vulin, védelmi miniszter, Szerbia: „Itt az ideje a büntetéseknek, valakinek válaszolnia kell, hogy megtudjuk, kik voltak ott Staro Grackoban, kik voltak azok, akik kivégezték gyermekeinket, akár Bistricán vagy Goraždevacon, ki felel a Stolić család ellen elkövetettekért, ki helyezett bombát a niši autóbusz alá és ki ölte meg a fiatal Danilot.”

albán
Aleksandar Vulin
háborús bűnök
Koszovó-ügyi irodavezető
Marko Đurić
Staro Gracko
szerb

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.