Ugrás a tartalomra

Egészségügyi felszerelés Olaszországnak

2020.04.25
15:36
2020.04.26
11:32
Forrás
Pannon RTV
Négy repülőgép indult ma Szerbiából Olaszországba, hogy egészségügyi felszereléseket vigyen a koronavírus elleni küzdelemhez. A gépek fél 1-kor szálltak fel a belgrádi Nikola Tesla repülőtérről.

Kétmillió sebészeti maszkot, kétmillió járványügyi maszkot, egymillió kesztyűt, százezer védőruhát és más, a védekezéshez szükséges orvosi felszereléseket küld Szerbia az olasz orvosoknak. A gépek indulásakor a Nikola Tesla reptéren jelen volt Aleksandar Vučić szerb elnök is. Szavai szerint a 2014-es árvíz idején Olaszország az elsők között sietett Szerbia segítségére. Szerbia ezt most így tudja viszonozni – emelte ki az államfő. Hozzátette: „Szeretném, ha tudnák az emberek, hogy a 2014-es katasztrofális árvízhelyzet idején az első segítséget olasz barátainktól kaptuk. Olaszország nyíltan és őszintén támogatja Szerbiát az ország európai útján. Olaszország az egyik legjelentősebb kereskedelmi partnerünk. Olasz vállalatok több tízezer embert foglalkoztatnak az országunkban.”

Aleksandar Vučić Szerbia nevében részvétét fejezte ki az olasz miniszterelnöknek a több tízezer elhunyt miatt. Olaszországban kissé javult helyzet, de még sokat kell küzdeni a csata megnyeréséért – mondta Carlo Lo Cascio. Olaszország belgrádi nagykövete kiemelte: „Ez az oka annak, hogy a Rómába küldött felszerelés nagy segítség nekünk, akik mindennap életeket mentenek a kórházakban.”

Holnap még kettő, hétfőn pedig további kettő gép indul Rómába, összesen tehát 8 repülőgépnyi egészségügyi felszerelést adományoz Szerbia Olaszországnak.

Aleksandar Vučić
Olaszország
koronavírus
segélycsomag

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.