Ugrás a tartalomra

Egyetértési nyilatkozatot írt alá Brnabić és a Pfizer cég regionális igazgatója

2023.09.26
16:45
Forrás
Szerbiai RTV
Ana Brnabić szerb kormányfő és a Pfizer cég regionális igazgatója, Mohamed Hamam egyetértési nyilatkozatot írt alá a szerbiai biomedicina és biotechnológia fejlesztésében fennálló partnerség megerősítéseként, a BIO4 Campus építésével.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a Pfizer céggel való együttműködés és a memorandum aláírása összhangban áll a szerb kormány azon prioritásával, hogy a tudományba, az innovációba és a modern technológiák alkalmazásába fektessenek be, amelyek között a biotechnológia és a mesterséges intelligencia is szerepet játszik. Ana Brnabić hangsúlyozta, hogy a BIO4 Campus összefogja a felsőoktatást, a tudományt, a magánszektort, a start-up cégeket, a befektetőket és minden egyéb releváns tényezőt, így Szerbia nemzetközileg is elismertté válhat a biogazdaság területén.

Ana Brnabić
egyetértési nyilatkozat
Pfizer
BIO4 Campus

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.