Ugrás a tartalomra

Egymilliárd dollár kerítésépítésre

2019.03.26
13:18
2020.02.17
19:24
Forrás
Pannon RTV
Az amerikai védelmi minisztérium egymilliárd dollárt hagyott jóvá kerítésépítésre és a biztonság megerősítésére a mexikói határon.

Az összegből 92 kilométer hosszú, 5,5 méter magas kerítést építenek a texasi El Pasóhoz közeli határszakaszon, illetve kiépítik az utakat és a közvilágítást. Donald Trump amerikai elnök egyik kulcsfontosságú kampányígérete a 2016-os választás előtt a mexikói határon létesítendő fal volt, ennek ellenére a minisztérium közleményben kerítésről van szó. Hetekig tartó huzavona után a republikánusok és a demokraták február 15-én megszavazták ugyan a kormány finanszírozásáról szóló törvényt, de a jogszabály nem tartalmazta a Trump által kért 5,7 milliárd dollárt a déli határon építendő falra. Trump még aznap rendkívüli állapotot hirdetett, hogy a kongresszus megkerülésével, minisztériumi forrásokból teremtse elő a szükséges pénz egy részét.

Donald Trump
kerítés

Most

11:40, Frissítve: 16:08

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.