Ugrás a tartalomra

Elhagyja mozgalmát Branimir Nestorović

2024.02.21
16:31
Forrás
Szerbiai RTV
A covid-szakértő tüdőgyógyászból lett politikus a Mi, a nép hangja nevű lista vezetőjeként indult és okozott hatalmas meglepetést a decemberi választásokon. Köztársasági szinten 13, Belgrádban 6 képviselői helyet szereztek.

Most azonban Aleksandar Pavićtyal együtt úgy döntött, tüntetőlegesen távozik a tömörülésből. A mozgalom honlapján közzétett tájékoztatás szerint a csoportosuláson belüli átalakítások során nézeteltérés alakult ki az alapítótagok között, melynek nyomán Nestorović és Pavić elhagyta azt. Mint írják, Nestorović ragaszkodott a pártelnöki címhez, annak ellenére, hogy korábban közös vezetésben állapodtak meg.

Mivel azonban a tüdőorvos ultimátumát nem támogatták a többiek, tüntetőlegesen kilépett, Pavić pedig követte. A mozgalom ennek ellenére folytatja tervezett munkáját és politikai párttá alakulását. A pártot a tervek szerint egy tanács irányítja majd, amely az öt alapítóból áll.

A mozgalom továbbra is az eredetileg kitűzött célokért dolgozik - áll a közleményükben. A Mi, a nép hangja nevű lista egyébként - saját megfogalmazásuk szerint -, nemzeti, pártfüggetlen, tisztességes opció kívánt lenni, egy olyan lista, amelynek a képviselői nem fognak a mandátumokkal és az érdekekkel kereskedni.

Branimir Nestorović

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.