Ugrás a tartalomra

Elhagyja mozgalmát Branimir Nestorović

2024.02.21
16:31
Forrás
Szerbiai RTV
A covid-szakértő tüdőgyógyászból lett politikus a Mi, a nép hangja nevű lista vezetőjeként indult és okozott hatalmas meglepetést a decemberi választásokon. Köztársasági szinten 13, Belgrádban 6 képviselői helyet szereztek.

Most azonban Aleksandar Pavićtyal együtt úgy döntött, tüntetőlegesen távozik a tömörülésből. A mozgalom honlapján közzétett tájékoztatás szerint a csoportosuláson belüli átalakítások során nézeteltérés alakult ki az alapítótagok között, melynek nyomán Nestorović és Pavić elhagyta azt. Mint írják, Nestorović ragaszkodott a pártelnöki címhez, annak ellenére, hogy korábban közös vezetésben állapodtak meg.

Mivel azonban a tüdőorvos ultimátumát nem támogatták a többiek, tüntetőlegesen kilépett, Pavić pedig követte. A mozgalom ennek ellenére folytatja tervezett munkáját és politikai párttá alakulását. A pártot a tervek szerint egy tanács irányítja majd, amely az öt alapítóból áll.

A mozgalom továbbra is az eredetileg kitűzött célokért dolgozik - áll a közleményükben. A Mi, a nép hangja nevű lista egyébként - saját megfogalmazásuk szerint -, nemzeti, pártfüggetlen, tisztességes opció kívánt lenni, egy olyan lista, amelynek a képviselői nem fognak a mandátumokkal és az érdekekkel kereskedni.

Branimir Nestorović

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.