Ugrás a tartalomra

Elhalasztják a szavazást a Srebrenicára vonatkozó ENSZ-határozatról?

2024.04.25
22:12
Forrás
B92, Blic
Az ENSZ július 11-ét a srebrenicai népirtás áldozatainak nemzetközi emléknapjává nyilvánítaná, a határozatról május 2-án kellene dönteniük.

Nem hivatalos információk szerint elhalasztják a szavazást a Srebrenicára vonatkozó ENSZ-határozatról. Több szerbiai médiaház arról számolt be, hogy Bosznia-Hercegovina küldöttsége elmondta, változtatást iktathatnak be a tervezet szövegébe, amennyiben egyes ENSZ-tagállamoknak vannak erre irányuló javaslataik. Ahogy arról beszámoltunk, az ENSZ július 11-ét a srebrenicai népirtás áldozatainak nemzetközi emléknapjává nyilvánítaná.

A tagországoknak a határozatról május 2-án kellene dönteniük, viszont Bosznia-Hercegovina illetékesei szerint a szavazás később esedékes, pontos dátumot egyelőre nem közöltek. 

ENSZ
határozat
Srebrenica

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.