Ugrás a tartalomra

Elhunyt Kovács Oszkár, a JSZK kormányának egykori alelnöke

2021.11.09
10:38
Forrás
Fonet
Temetése november 11-én, csütörtökön 10 óra 30 perckor lesz a belgrádi Új temetőben.

Nyolcvannégy éves korában, rövid betegség után Belgrádban elhunyt Kovács Oszkár közgazdász, egyetemi tanár, a Jugoszláv Szövetségi Köztársaság kormányának egykori alelnöke és a szerb kormány minisztere, a Szerbiai Szocialista Párt kiemelt tisztségviselője. November 7-i halálhírét a Megatrend Egyetem közölte honlapján, jelenti a FoNet.

Kovács Oszkár 1937-ben született Nagybecskereken. A Belgrádi Egyetem Közgazdasági Karán szerzett diplomát 1960-ban, ahol később magiszteri és doktori címet is szerzett. Külföldi tanulmányai után 1965 és 1972 között a belgrádi Közgazdaságtudományi Intézet kutatója volt, majd adjunktussá választották, 1983 és 1985 között pedig dékán volt.

Két évtizeden át a Megatrend Egyetem vállalkozástudományi karának és geoökonómiai karának professzora volt, 350 tudományos munkát jelentetett meg, 16 könyv szerzője.

Temetése november 11-én, csütörtökön 10 óra 30 perckor lesz a belgrádi Új temetőben.

Kovács Oszkár
elhunyt
JSZK

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.