Ugrás a tartalomra

Elítélendők a nők elleni támadások

2019.01.25
14:47
2019.01.25
19:17
Forrás
Pannon RTV
Elítélik az utóbbi időben tapasztalt nők elleni támadásokat a Szerb Haladó Párt és a Szerbiai Szocialista Párt tartományi női képviselői.

Álláspontjaikat ma délelőtt sajtótájékoztató keretében ismertették Újvidéken. Elmondták, az utóbbi időben a női közéleti személyeket, mindenekelőtt a politikával és újságírással foglalkozó nőket botrányos támadások érték, főként az ellenzéki politikai pártok soraiból. Mint mondták, ezek a politikusok sok esetben nyomdafestéket nem tűrő szavakkal minősítik a hatalmi pártokhoz tartozó nőket, illetve megalázó módon viselkednek az övéktől eltérő véleményeket kinyilvánító nőkkel. Szerintük ez a 21-dik században egész egyszerűen megengedhetetlen és teljes mértékben elítélendő viselkedés. Mia Strajin, a Szerb Haladó Párt tartományi képviselője azt is kiemelte, hogy az ellenzéki pártok tartományi női képviselőitől sem szolidaritást, sem támogatást nem kaptak álláspontjuk kifejtéséhez.

Mia Strajin, tartományi képviselő (Szerb Haladó Párt): „Vajon a képviselőházban a véleményünk kinyilvánításakor a válasz a kezünk kitekerése kell, hogy legyen? Ki kell tekerni a kezünket csak azért, mert másképp gondolkodunk? Mi ezt nem fogjuk megengedni. Azért vagyunk ma itt, hogy üzenjünk mindenkinek, azoknak az emberileg gyenge ellenzéki politikusoknak is, akik fontosnak érzik magukat attól, hogy nőket támadnak meg. A politikájukat a választásokon ismertessék. Az eredményeikkel dicsekedjenek, ne pedig a nőket támadják.”

Szerb Haladó Párt
Szerbiai Szocialista Párt
nők elleni erőszak

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.