Ugrás a tartalomra

„Eljött a párbeszéd ideje a Franciaországban tüntető sárga mellényesekkel”

2018.12.09
07:44
2024.03.19
08:35
Forrás
MTI
Édouard Philippe francia miniszterelnök szerint eljött a párbeszéd ideje a kormány szociális és adópolitikája ellen tüntető sárga mellényesekkel a tegnapi negyedik országos tiltakozónap után.

Emmanuel Macron államfő a jövő hét elején megszólal, és konkrét intézkedéseket javasol - ígérte meg a kormányfő. A sárga mellényesek tegnap ismét tömegesen vonultak utcára a francia fővárosban és a vidéki nagyvárosokban. Országszerte mintegy 125 ezren tiltakoztak a múlt heti 136 ezer után. Ezúttal jóval kevesebb erőszakos cselekmény történt, ami a miniszterelnök szerint a rendőri erők jó felkészülésének köszönhető. Országszerte csaknem 1400 előállítás történt, 974-en kerültek őrizetbe.

Édouard Philippe
francia miniszterelnök
sárga mellényesek
Emmanuel Macron
Frnaciaország

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.