Ugrás a tartalomra

Előrehozott parlamenti választásokat tartanak ma Katalóniában

2017.12.21
07:11
2024.03.19
08:52
Forrás
MTI
A választások tétje a katalán függetlenségi törekvések folytatásának sorsa.

Előrehozott parlamenti választásokat tartanak ma Katalóniában, amelynek tétje a katalán függetlenségi törekvések folytatásának sorsa. A 7,5 millió lakosú Katalóniában több mint 5,5 millió választópolgár dönthet az új parlamentről. A legutolsó közvélemény-kutatások szerint a katalán függetlenséget támogató, illetve az azt ellenző pártok nagy tábora közel azonos támogatottsággal bír. A felmérések többsége a függetlenségi blokkot némileg erősebbnek mutatja, de éppen nem eléggé ahhoz, hogy a parlamentben megszerezhessék a kormányalakításhoz szükséges többséget. Mindezek alapján az sem zárható ki, hogy a választások után nem tud új kormány alakulni Katalóniában, és rövid időn belül ismét választásokat kell majd tartani. 

Katalónia
parlamenti választások

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.