Ugrás a tartalomra
VMSZ/Facebook

„Előrelépést várunk a bővítés kapcsán a portugál elnökségtől”

2021-01-26
16:45
2021-01-26
16:58
Forrás
Közlemény
Az intézmények között patthelyzet állt be az EU-bővítésre vonatkozó tárgyalásokban - emelte ki a vajdasági származású fideszes EP-képviselő

Előrelépést várunk a bővítés kapcsán a portugál elnökségtől - írja közleményében Deli Andor. A vajdasági származású fideszes EP-képviselő tájékoztat, hogy az Európai Parlament Külügyi Bizottságának hétfői ülésén az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Portugália külügyminisztere beszámolt a következő hat hónap legfontosabb célkitűzéseiről. Deli Andor felszólalásában rámutatott, hogy az intézmények között patthelyzet állt be a bővítési tárgyalások terén, mely késlelteti a csatlakozás ütemét.

Sajnos az Európai Parlament és a Tanács között konfliktus van a bővítést illetően. Ezt az ellentétet pedig a bővítés kérdésében szkeptikus és különösen hangos tagállamok szítják - jegyezte meg a képviselő. Deli kiemelte: a Tanács munkarendjében nem láttak pozitív előrelépést. Nem került bele a tárgyalási fejezetek tömbösítésére vonatkozó bizottsági javaslat sem, mely a csatlakozási tárgyalások ütemét gyorsítaná.

csatlakozási tárgyalás
Deli Andor
portugál elnökség

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.