Ugrás a tartalomra

Előtérben a gazdasági és szociális kérdések - az emberhez méltó élet is magyar ügy (videó)

2014.02.18
11:10
A Vajdasági Magyar Szövetség nagyobb teret szeretne adni a gazdasági és szociális kérdéseknek, hiszen ezeket magyar ügynek tekinti, valamint szükségesek az emberhez méltó élethez - mondta Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője az Óbecsén megtartott lakossági fórumon
A Vajdasági Magyar Szövetség nagyobb teret szeretne adni a gazdasági és szociális kérdéseknek, hiszen ezeket magyar ügynek tekinti, valamint szükségesek az emberhez méltó élethez - mondta Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője az Óbecsén megtartott lakossági fórumon. A fórumot azzal a céllal szervezték, hogy megismertessék az emberekkel a VMSZ választási programjának pontjait. A rendezvényen a közbiztonságot, a szociális és nyugdíjbiztosítást, valamint elsősorban a gazdaságot és a térségfejlesztést érintő témák kerültek szóba - mondta Molnár Viktor, a VMSZ óbecsei szervezetének elnöke. „Fontosnak tartjuk, hogy élő szóban az emberekkel egy légtérben mondjuk el a dolgokat, ne pedig csak különböző plakátokon, illetve újságokon keresztül értesítsük a különböző, mi általunk fontosnak tartott stratégiai lépésekről.” httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=j50mayuK_rk Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője bővebben ismertette a párt programját. „A VMSZ természetesen egy magyar programot kínál fel a választópolgároknak, de a klasszikus identitás megőrzése szempontjából fontos kérdéseken túlmenően nagyobb teret szeretnénk szánni a gazdasági és szociális kérdéseknek. Ezeket legalább annyira magyar ügynek tekintjük, hiszen az, hogy emberhez méltó életet lehessen élni, és hogy a szociális háló megfelelően gondoskodjon az emberekről, legalább annyira magyar ügy, mint az oktatás vagy pedig a művelődés.” Fehér László, a VMSZ parlamenti képviselőjelöltje azt mondja: „Saját magunk miatt, gyerekeinknek, családunknak tartozunk annyival, hogy elmegyünk szavazni, mert van tartásunk, van véleményünk a világról, van véleményünk az országról.” A VMSZ a szerbiai köztársasági választáson az ötös számmal indul. A párt önállóan méretteti meg magát március 16-án.

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.