Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi

Első szerbiai látogatására érkezik Novák Katalin

2022.09.08
16:59
2022.09.08
17:12
Forrás
Predsednik.rs, Vlada.rs, Skupstina.rs, Vmsz.org
Magyarország köztársasági elnökét péntek délelőtt tíz órakor Aleksandar Vučić szerb államfő ünnepélyesen fogadja a Szerbia Palota előtt, majd négyszemközti tárgyalást folytatnak.

Az előzetes bejelentések szerint 10 óra 45 perckor a szerb és a magyar küldöttség plenáris ülésen veszt részt, majd sajtótájékoztatót tartanak az államfők. Az eseményt a tervek szerint 11:45-től a Pannon Televízió is élőben közvetíti. A nyilatkozatok után Ana Brnabić szerb kormányfő is tárgyal a magyar köztársasági elnökkel a Szerbia Palotában. Novák Katalint a Köztársasági Képviselőházban fogadja Vladimir Orlić házelnök is.

A magyar államfő Szabadkára is ellátogat, ahol részt vesz a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar felújított épületének ünnepélyes átadásán. Ezt az eseményt a tervek szerint a Pannon Televízióban élőben követhetik majd.

Novák Katalin
szerbiai
látogatás
Aleksandar Vučić
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
Szerbia Palota

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.