Ugrás a tartalomra

Első szerbiai látogatására érkezik Novák Katalin

2022.09.08
16:59
2022.09.08
17:12
Forrás
Predsednik.rs, Vlada.rs, Skupstina.rs, Vmsz.org
Magyarország köztársasági elnökét péntek délelőtt tíz órakor Aleksandar Vučić szerb államfő ünnepélyesen fogadja a Szerbia Palota előtt, majd négyszemközti tárgyalást folytatnak.

Az előzetes bejelentések szerint 10 óra 45 perckor a szerb és a magyar küldöttség plenáris ülésen veszt részt, majd sajtótájékoztatót tartanak az államfők. Az eseményt a tervek szerint 11:45-től a Pannon Televízió is élőben közvetíti. A nyilatkozatok után Ana Brnabić szerb kormányfő is tárgyal a magyar köztársasági elnökkel a Szerbia Palotában. Novák Katalint a Köztársasági Képviselőházban fogadja Vladimir Orlić házelnök is.

A magyar államfő Szabadkára is ellátogat, ahol részt vesz a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar felújított épületének ünnepélyes átadásán. Ezt az eseményt a tervek szerint a Pannon Televízióban élőben követhetik majd.

Novák Katalin
szerbiai
látogatás
Aleksandar Vučić
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
Szerbia Palota

Most

20:11, Frissítve: 20:24

Az ukrán elnökkel tárgyalt a szerb államfő Tiranában

Az Ukrajna-Délkelet-Európa csúcstalálkozón Aleksandar Vučić egyebek mellett a két ország területi integritásáról, az ENSZ Alapokmányának tiszteletben tartásáról és a béke megteremtésére tett erőfeszítésekről egyeztetett Volodimir Zelenszkijjel.
19:03, Frissítve: 19:10

Kedvezmények a Forum Könyvkiadónál

A Forum Könyvkiadó Intézet felhívja a figyelmet, hogy a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázat elismert alkotásait további két hétig árusítják 20%-os kedvezménnyel a weboldalukon (https://forumliber.rs/shop).
18:36, Frissítve: 18:44

Ajándék a hölgyeknek

Miközben még az előző koncert hatása alatt állunk, a Szabadkai Népszínház és a Szabadkai Szimfonikus Zenekar újabb közös eseményre készül.

Népszerű