Ugrás a tartalomra

Emelkedik a nyugdíj, a fizetés, a minimálbér, érkezik a pénzügyi támogatás

2021.10.30
21:21
2021.10.30
22:07
Forrás
B92, Tanjug, Vajdasági RTV
A gazdasági növekedés 7,5 százalékos, és ez a legfontosabb hír, mert ettől függ, hogy mennyivel lehetnek magasabbak a fizetések és a nyugdíjak - ezzel elsők lehetünk Európában, sőt az egész világon - jelentette ki Aleksandar Vučić.

Január elsejétől 35 ezer dinár lesz a minimálbér - nyilatkozta Aleksandar Vučić. A szerb elnök hozzátette, ez 9,4 százalékos emelést jelent, a fizetések pedig a közszférában 7-8 százalékkal emelkednek majd.

A költségvetést ellenőrzés alatt tartjuk, növekednek az arany- és devizatartalékok, bővül az építőipar és a bányászat - húzta alá a B92 Televízió esti műsorában.

Hétfőtől kezdődik a 30 euró kifizetése.

A nyugdíjak jövőre 5,5 százalékkal nőnek, tehát, akinek például 30 ezer a nyugdíja  31.750 lesz, és ehhez még jön a 20 ezres támogatás február végén, de lesz még számukra további segítség is - hangsúlyozta a szerb államfő.

November elején érkezik a Moderna vakcinája, és lesz orosz és kínai oltóanyag is, 7-8 hónapon belül pedig saját gyártású oltásunk - emelte ki. Koronavírus elleni gyógyszert is beszereztek, ami 400 dollárba kerül, de fontos, hogy emberéleteket mentsenek - hangsúlyozta. Szerdán veszi fel a harmadik adagot - fűzte hozzá.  

 

Aleksandar Vučić
minimálbér
gazdasági növekedés

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.