Ugrás a tartalomra

Emlékműsor a Népkörben a nemzeti ünnepen (videó)

2017.03.15
21:24
A Népkör Magyar Művelődési Központ épületében is ünnepeltek ma este Szabadkán
A Népkör Magyar Művelődési Központ épületében is ünnepeltek ma este Szabadkán. Ifjú hévvel 1848 márciusában címmel emlékműsort tartottak. Zsoldos Ferenc, a Magyar Mozgalom Ügyvivő Testületének tagja ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, hogy egy nemzet akkor erős, ha szabad emberek képezik. nepkor marcius 15 eloadas 1 Március 15-e a nemzet születésnapja és egyben a szabadság születésnapja is - emelte ki Zsoldos Ferenc, a Magyar Mozgalom Ügyvivő Testületének tagja. Egy nemzet attól erős, hogy szabad emberek képezik, és ezek az emberek hajlandók minél többet megtenni a nemzetért - mondta. „A szabadságot erősítenünk kell, nem szabad az embereket nehéz helyzetbe hoznunk, olyanra kényszerítenünk őket, amelyet nem akarnak, csak a szegénységük miatt teszik meg. Ezt tartom fontosnak tehát, hogy a nemzet és a szabadság együtt jár.” nepkor marcius 15 kozonseg Az Ifjú hévvel 1848 márciusában címet viselő emlékműsor alapját az ifjú Petőfi naplójából vett részletek képezték. A műsor nagy része táncos elemekből állt. Az előadást Rumenyákovity Szilvia és Rumenyákovity Kárlo rendezte, társrendező Kálló Béla volt. Rumenyákovity Szilvia, az emlékdarab rendezője: „Nem jeleneteket mutattunk be a műsorban, hanem ezeknek a napoknak, óráknak az érzelmi világát, ami március 15-én történt. Ezt nagyon fontosnak tartottuk, hiszen nagyon sokan hallottunk róla, hogy mi történt ezen a napon, milyen események előzték meg, vagy mi történt utána, de az érzelmi világa egy teljesen másik vonal.” nepkor marcius 15 eloadas 2 A darabban közreműködött Csernik Árpád színész, a Ménkű banda és a Népkör MMK Róna táncegyüttese.



Népkör
Magyar Mozgalom
március 15.
emlékműsor

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.