Ugrás a tartalomra

EP: A képviselők többsége elfogadta a 2021-2027-es uniós többéves pénzügyi keretterv módosítását

2024.02.28
12:51
2024.02.28
12:58
A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja támogatta az állam- és kormányfők február elején kötött megállapodását a többéves pénzügyi keretterv felülvizsgálatáról.

Az Európai Parlament tegnapi plenáris ülésén a képviselők többsége elfogadta a 2021-2027-es uniós többéves pénzügyi keretterv módosítását. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja támogatta az állam- és kormányfők február elején kötött megállapodását a többéves pénzügyi keretterv felülvizsgálatáról. Ebben a megállapodásban Magyarország olyan világos garanciákat kapott, amelyeket nem tartalmazott az Európai Bizottság eredeti javaslata. Magyarország kiharcolta, hogy a magyarok pénzét nem adhatják oda Ukrajnának.

Deli Andor a Fidesz európai parlamenti képviselője felszólalásában elmondta: a Fidesz képviselőcsoportja támogatja az MFF megállapodás jóváhagyását, az Európai Tanács ülésén Magyarország világos garanciákat kapott arra, hogy a bennünket megillető uniós forrásokat csakis Magyarország használhatja fel. Deli Andor hangsúlyozta: a jelenlegi helyzetben fontos Európa geopolitikai megerősítése, aminek kulcseleme az EU Nyugat-Balkáni bővítése.

Ezért kiemelten támogatjuk az MFF megállapodás részét képező, Nyugat-Balkánt támogató, Reform- és Növekedési Eszközt. A Fidesz EP képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy az MFF felülvizsgálatának sikeres lezárása nem fedheti el a tényt, hogy ebben a költségvetési ciklusban a tagállamoknak járó kohéziós és helyreállítási eszközök kifizetése, az Európai Bizottság hibájából, felháborítóan lassú és a helyreállítási hitelek kamatköltségei további növekedésének veszélye sem múlt el.

EP
képviselő
Deli Andor
Fidesz-KDNP

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.