Ugrás a tartalomra

Épül a híd a Drinán (videó)

2017.05.26
15:28
A tisztességes kapcsolatok kialakításának a feltétele a hidak építése, hiszen hidak nélkül a Balkán nem képes a túlélésre - mondta Aleksandar Vučić a Ljubovija és Bratunac településeket összekötő híd munkálatainak megtekintése során a Drinánál
A tisztességes kapcsolatok kialakításának a feltétele a hidak építése, hiszen hidak nélkül a Balkán nem képes a túlélésre - mondta Aleksandar Vučić a Ljubovija és Bratunac településeket összekötő híd munkálatainak megtekintése során a Drinánál. Szerbia államfője, Tomislav Nikolić és Szerbia miniszterelnöke, Aleksandar Vučić a Drinán épülő hídon találkozott a Boszniai Szerb Köztársaság elnökével, Milorad Dodikkal. hid drina-S Péntek délután a Drinánál létrejött találkozó során a politikai vezetők a híd építésének munkálatainak folyamatáról tájékoztatták az egybegyűlteket. A szerbiai Ljubovija és a Boszniai Szerb Köztársaság területén található Bratunac településeket összekötő építmény munkálatai 2015 októberében kezdődtek. A több mint 220 méteres híd megépítése a végéhez közeledik. Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök szerint az épülő híddal szorosabbá válhat a két ország, illetve a part két oldalán élő szerbség viszonya. „A hidak összekötnek, általuk megismerkedünk, megszűnik az egymástól való félelmünk. Elkezdjük megérteni, hogy mennyire fontosak vagyunk egymásnak. A hidak lehetővé teszik, hogy dolgozzunk, pénzt, munkát és beruházásokat hoznak, új munkahelyeket teremtenek, tanítanak és tudást hoznak magukkal.” Mesto: Ljubovija Datum: 26.05.2017 Dogadjaj: OPŠTINE/POLITIKA - predsednik Srbije Tomislav Nikoliæ, predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik, premijer Srbije Aleksandar Vuèiæ, premijerka RS Željka Cvijanoviæ i ministarka graðevinarstva, saobraæaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajloviæ obišli su radove na mostu Bratoljub u Ljuboviji, povodom spajanja obala reke Drine Licnosti: Tomislav Nikoliæ, Milorad Dodik, Aleksandar Vuèiæ, Željka Cvijanoviæ, Zorana Mihajloviæ Milorad Dodik, a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke szerint a politikusokat az határozza meg legjobban, hogy mit hagynak az utókorra. Hangsúlyozta, a Drinán épülő legújabb híd fontos bizonyítéka annak, hogy a szerbiai és boszniai politikusok jól dolgoznak és igyekeznek összekötni a két országot mind kulturális, mind pedig gazdasági szempontból. „Ez a folyó különlegesen fontos a szerb nép számára. A mód arra, hogy a jelentőségét pozitív értelemben megőrizzük, az a hidak építése. Fontos, hogy építsünk és mindent megtegyünk azért, hogy minden közelebb legyen és egységesebb legyen, ez nem azért készül, hogy megosszon, hanem azért, hogy összekössön.”



A megegyezés szerint Szerbia építi az egész hidat, illetve a Ljubovijába vezető útszakaszt, míg a Boszniai Szerb Köztársaság a Bratunachoz vezető utat, valamint a közös határátkelőt készíti el. A beruházás értéke 13 millió euró. Az építkezés várhatóan szeptemberben fejeződik be. (kép: FoNet, Szerbiai RTV)
híd
Drina

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.