Ugrás a tartalomra

Erdogan egymillió szíriai visszatelepítését tervezi

2019.09.05
14:57
Forrás
MTI
Amennyiben ehhez nem kap nemzetközi segítséget, a török elnök megnyitja az ország kapuit a migránsok előtt.

Törökország egymillió szíriai visszatelepítését tervezi az ország északi részén létrehozandó biztonsági övezetbe, és ha nem kap hozzá segítséget, különösen az Európai Uniótól, akkor „megnyitja kapuit” – jelentette ki csütörtökön Recep Tayyip Erdogan török elnök. „Adjanak nekünk logisztikai támogatást, és akkor 30 kilométeres mélységben nekilátunk házakat építeni Észak-Szíriában. Így emberi körülményeket tudunk biztosítani. Vagy ez lesz, vagy elnézést, de megnyitjuk a kapukat. Vagy megkapjuk a támogatást, vagy bocsánat, de nem tudjuk egyedül viselni ezt a terhet. Nem kaptunk segítséget a nemzetközi közösségtől, különösen az Európai Uniótól” – hangoztatta Erdogan. Törökországban 3,6 millió szíriai menekült él, és a török hatóságok szerint eddig mintegy 350 ezren tértek vissza a török ellenőrzés alatt álló észak-szíriai területekre.

Törökország
Recep Tayyip Erdogan
migránsok
Szíria

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.