Ugrás a tartalomra

Eredmények nélkül tér haza a szerb delegáció Brüsszelből

2024.02.27
17:20
2024.02.27
17:27
Forrás
Szerbiai RTV
Pristina egyoldalú döntéseinek megoldásához politikai szintre van szükség, mert szakértői szintről nem tudnak semmit megoldani - mondta a Szerb Kormány Koszovó-ügyi irodájának igazgatója.

Eredmények nélkül tér haza a szerb delegáció Brüsszelből, ahol szakértői szinten folytatódott ma a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd. Petar Petković a Szerb Kormány Koszovó-ügyi irodájának igazgatója a tárgyalások után kiemelte, hogy a szerb delegáció a Miroslav Lajčak, európai uniós Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős különmegbízottal folytatott brüsszeli beszélgetésen arra az álláspontra jutott, hogy Pristina egyoldalú döntéseinek megoldásához politikai szintre van szükség, mert szakértői szintről nem tudnak semmit megoldani. Ezt azért mondta, mert Besnik Bisljimi pristinai főtárgyaló már korábban bejelentette, hogy nem megy el ma Brüsszelbe.

Petković kiemelte: a belgrádi delegáció teljes összetételben érkezett, és rámutattak a dinár koszovói beszüntetésével kapcsolatos következményekre. A feleket Miroslav Lajčak hívta meg Brüsszelbe, azt szerette volna, ha a két fél megvitatja a dinár alapú kifizetések eltörléséről szóló koszovói rendeletet, amelyet a pristinai jegybank hozott meg december végén.

Brüsszel
Koszovó
Belgrád-Pristina

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.