Ugrás a tartalomra

Erős magyar érdekképviselettel a Tisza menti települések fejlődéséért

2023.11.16
08:32
2024.04.17
13:01
Forrás
Pannon RTV
Zentai és felsőhegyi beruházásokat tekintett meg szerda délután a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke és delegációja. Lakossági fórumot is tartottak, melyen a helyiekkel közösen beszélhettek a fejlődési lehetőségekről.

Felsőhegyen az elmúlt hónapokban elindult a falugondnoki szolgálat, felkarolták az Orom-parti törekvéseket és számos takarítási akciót is tartottak.

Sztantity Szebasztián, köztársasági parlamenti képviselőjelölt, VMSZ: „A felsőhegyiek az utóbbi pár hónapban együtt rezonáltak azzal, ami most a VMSZ szlogenje lett, hogy Elnökünkért, a közösségünkért, a jövőért! A felsőhegyiek most nagyon összefogtak, elsősorban a közösségükért és a jövőjükért.”

A Felsőhegyen megtartott lakossági fórumot követően a delegáció megtekintette a zentai Tisza Automotive cég új telephelyét. A vállalat 2014-ben jelent meg Zentán, Óbecsén és Nagykikindán, és mintegy 2 500 munkást foglalkoztat.

Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke: „Nagyon fontosnak tartom azt, hogy a cégnek a vezetése lokálpatrióta gondolkodású, tehát itt azért a zentaiak részesülnek előnyben, de egy akkora cég, ami nem tudja csak Zentáról feltölteni az alkalmazotti gárdát, és ez is azt bizonyítja, hogy milyen komoly cégről van szó és milyen fejlesztéseket eszközölnek.”

A nap végén telt ház előtt tartottak lakossági fórumot a zentai városháza dísztermében. A VMSZ megbízott elnöke kiemelte, hogy a Tisza menti község területén is jól látható, hogy a kis falvak párhuzamosan fejlődhetnek a nagyobb településekkel.

„Az itteniekkel is az összefogás fontosságáról beszélgettünk, és arról, hogy erős magyar érdekképviselet nélkül az ilyen kisebb településeknek a fejlesztési elképzeléseinek a megvalósítása sem képzelhető el, ugyanúgy mint Zentáé sem.”

A munka csak akkor folytatódhat, ha a Vajdasági Magyar Szövetség jelen van tartományi és köztársasági szinten is a politika életében - nyomatékosította a VMSZ megbízott elnöke.

Felsőhegy
Dr. Pásztor Bálint
Sztantity Szebasztián
Választások 2023
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.