Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/Johanna Geron, Pool Photo

EU-csúcs kezdődik, a fő kérdés az EB elnökének személye

2019-06-20
16:53
2019-06-20
17:01
Forrás
Euronews
Alig egy hónappal az európai választások után nemigen közeledtek az álláspontok a kérdésben, így várhatóan ismét összecsap Merkel és Macron.

Korábban a néppárti Manfred Weber még biztos befutónak látszott, a német kancellár változatlanul őt támogatja. A francia elnök azonban más neveket is felvetett: a szocialisták jelöltjét, Frans Timmermanst, a brexit-főtárgyaló Michel Barnier-t, és Margrethe Vestager versenyjogi biztost.

A korábbi években törvényszerűen a legerősebb frakció formálta az Európai Bizottságot, az idei választások azonban nem hoztak ki fölényes győztest, emiatt van bizonytalanság. A megrekedt egyeztetés késleltetheti a többi fontos tisztségviselő, például az Európai Központi Bank elnökének és a külügyi főbiztosnak a kinevezését is.

Európai Bizottság
EU-csúcs
Merkel
Macron
Weber

Most

19:19, Frissítve: 20:35

Exkluzív interjú James Bonddal

Egy ausztrál úriember, aki fiatalon mindennél jobban szeretett volna a legendás dupla nullás ügynök szerepében tündökölni a mozivásznon.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.