Ugrás a tartalomra

EU-csúcs kezdődik, a fő kérdés az EB elnökének személye

2019.06.20
16:53
2024.03.19
08:50
Forrás
Euronews
Alig egy hónappal az európai választások után nemigen közeledtek az álláspontok a kérdésben, így várhatóan ismét összecsap Merkel és Macron.

Korábban a néppárti Manfred Weber még biztos befutónak látszott, a német kancellár változatlanul őt támogatja. A francia elnök azonban más neveket is felvetett: a szocialisták jelöltjét, Frans Timmermanst, a brexit-főtárgyaló Michel Barnier-t, és Margrethe Vestager versenyjogi biztost.

A korábbi években törvényszerűen a legerősebb frakció formálta az Európai Bizottságot, az idei választások azonban nem hoztak ki fölényes győztest, emiatt van bizonytalanság. A megrekedt egyeztetés késleltetheti a többi fontos tisztségviselő, például az Európai Központi Bank elnökének és a külügyi főbiztosnak a kinevezését is.

Európai Bizottság
EU-csúcs
Angela Merkel
Emmanuel Macron
Manfred Weber

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.