Ugrás a tartalomra

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

2024.04.26
17:13
2024.04.26
18:46
Forrás
Pannon RTV
A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Budapest a szabadság városa, az volt 1848-ban is és 1956-ban is, ezért is kerülhetett már harmadik alkalommal gondtalanul megrendezésre ez a konferencia - hangzott el a CPAC Hungary eseményén. A CPAC eredetileg az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, Európában először 2022-ben szervezte meg az Alapjogokért Központ Budapesten.

Ha végignézünk Nyugat-Európán, azt látjuk, hogy semmibe veszik a konzervatív értékeket és a szabadságot - mondta Gulyás Gergely felszólalásában a CPAC Hungary második napján Budapesten.

A magyar miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa, így az ott tapasztalható normalitás, józan ész kell hogy győzzön az Európa Parlamenti választásokon - fogalmazott. „Látjuk, hogy ma Európában a szabadság van veszélyben és a szabadság azért kerülhetett veszélybe, mert a ma Európát uraló liberális fősodor éppen úgy gondolkodik a jogról, mint ahogy a kommunisták gondolkodtak. A liberálisoknak és a kommunistáknak a jogról ugyanaz a véleménye, hogy az nem más, mint a politika szolgálóleánya.”

Magyarország egy konzervatív és patrióta sziget, amely állandó ostrom alatt van Brüsszel által – fogalmazott Szijjártó Péter. Magyarország azonban 14 éve sikeresen védekezik a liberalizmus ellen – hangsúlyozta a magyar külgazdasági és külügyminiszter. „Mi nem adtuk fel azt, hogy kerítéssel, ha kell katonákkal, rendőrökkel, határőrökkel védjük meg a határunkat. Még akkor sem adtuk fel, amikor lőttek a határőreinkre és mi az elmúlt években azt sem adtuk fel, hogy a határsértés az nem emberjogi kérdés, a határsértés az egy bűncselekmény az adott ország szuverenitásával szemben, ezért azt annak megfelelően kell kezelni. Mi nem adtuk fel azt sem, hogy a nemzetközi jogot kell tiszteletben tartani. A nemzetközi jog világosan beszél. Ha valakinek háború vagy erőszakos cselekmények miatt el kell menekülnie a saját hazájából, akkor ahhoz van joga, hogy az első biztonságos ország területén tartózkodjon.”

Magyarország e szerint jár el, hiszen az Ukrajnából érkező menekülteket befogadja, az illegális bevándorlókat viszont elutasítja – emelte ki a politikus.

CPAC Hungary
Gulyás Gergely
Szijjártó Péter

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.