Ugrás a tartalomra

Évértékelő beszédet tartott Ursula von der Leyen

2023.09.13
12:01
2023.09.13
12:53
Forrás
hirado.hu, euronews
EU-bővítés, gazdasági kérdések, valamint a zöld átállás eddigi eredményeinek ismertetése is a témák között szerepelt Ursula von der Leyen évértékelő beszédében.

Az Európai Bizottság elnöke Strasbourgban, az EP plenáris ülésén mondta el az Európai Unió helyzetéről szóló beszédét. Természetesen az Ukrajnában dúló harcokról is szólt. Ukrajna, a Nyugat-Balkán és Moldova jövője az Unióban van - hangsúlyozta Ursula von der Leyen. Az Európai Bizottság elnöke évértékelő beszédében kifejtette, a jövőben megnyitják a lehetőségeket azon országok előtt, amelyek csatlakoznának az Európai Unióhoz. De mindenképpen fel kell vázolni az EU bővítésének jövőképét, ahol független az igazságszolgáltatás, az ellenzéket tiszteletben tartják és az újságírókat megvédik - fogalmazott.

évértékelő
Ursula von der Leyen
Európai Bizottság
Strasbourg

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.