Ugrás a tartalomra

Ez megoldaná Szerbia áramellátását

2024.04.08
18:52
2024.04.08
21:05
Forrás
Tanjug
Atomerőmű építésének a lehetősége merült fel.

Amennyiben sikerülne 2035-re egy atomreaktort építeni Szerbiában, megmentenénk az országot az áramellátás terén, ezt mondta Aleksandar Vučić Párizsban. A szerb államfő a Szerbia és a francia villanygazdaság közötti memorandum aláírása után közölte, hogy Franciaországnak 56 atomreaktora van, és hamarosan az 57-ik is megépül az országban.

Aleksandar Vučić szerb államfő találkozott Gerard Larcherrel, a francia szenátus elnökével, akivel a két ország közötti kétoldalú kapcsolatok javításáról, Szerbia európai útjáról, valamint regionális és globális kérdésekről tárgyalt. Vučić hangsúlyozta, hogy Szerbia és Franciaország továbbra is intenzíven erősíti a barátságon és kölcsönös tiszteleten alapuló stratégiai partnerséget és együttműködést.

A szerb elnök kétnapos látogatáson tartózkodik Párizsban, ahol Emmanuel Macron francia elnökkel ma este vitatja meg a Franciaországgal való együttműködés javításának stratégiai irányait. A két elnök tárgyal egyebek mellett Koszovóról, az EU-tagságról, a Rafale vadászgépek vásárlásáról, valamint az atomenergia hasznosításáról is.

Aleksandar Vučić

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.