Ugrás a tartalomra
Vesna Andjic

„Fel kellene függeszteni a 100 százalékos vámot”

2019-02-03
08:19
2019-02-03
11:34
Forrás
Szerbiai RTV
120 napra fel kellene függesztenie a koszovói kormánynak a Szerbiából érkező termékekre is kirótt 100 százalékos vámot - mondta Kadri Veseli.

A Koszovói Képviselőház elnöke ezt azután nyilatkozta, hogy a pristinai parlament elfogadta a 2019-re vonatkozó 2,3 milliárd eurós költségvetést.

A politikus kifejtette: jelenleg nem lát esélyt rá, hogy megbukjon a Ramush Haradinaj által vezetett koszovói kormány. Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a kabinet összhangba kellene, hogy hozza jövőbeni döntéseit az Amerikai Egyesült Államok és Koszovó nyugati partnereinek álláspontjával. Kadri Veseli aláhúzta: amennyiben Belgrád folytatja agresszív magatartását, a pristinai vezetésnek válaszlépéseket kell tennie - tette hozzá a Koszovói Képviselőház elnöke.

vám
Koszovó
Szerbia
Kadri Veseli
Koszovói Képviselőház elnöke

Most

07:09

Szerbia nyerte az Acropolis kupát

Szerbia férfi kosárlabda-válogatottja nyerte meg Athénban az Acropolis kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 85-80-ra legyőzte a házigazda Görögország csapatát.
22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.