Ugrás a tartalomra

„Fel kellene függeszteni a 100 százalékos vámot”

2019.02.03
08:19
2024.03.19
08:34
Forrás
Szerbiai RTV
120 napra fel kellene függesztenie a koszovói kormánynak a Szerbiából érkező termékekre is kirótt 100 százalékos vámot - mondta Kadri Veseli.

A Koszovói Képviselőház elnöke ezt azután nyilatkozta, hogy a pristinai parlament elfogadta a 2019-re vonatkozó 2,3 milliárd eurós költségvetést.

A politikus kifejtette: jelenleg nem lát esélyt rá, hogy megbukjon a Ramush Haradinaj által vezetett koszovói kormány. Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a kabinet összhangba kellene, hogy hozza jövőbeni döntéseit az Amerikai Egyesült Államok és Koszovó nyugati partnereinek álláspontjával. Kadri Veseli aláhúzta: amennyiben Belgrád folytatja agresszív magatartását, a pristinai vezetésnek válaszlépéseket kell tennie - tette hozzá a Koszovói Képviselőház elnöke.

vám
Kadri Veseli
Koszovói Képviselőház elnöke

Most

16:51, Frissítve: 18:19

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.