Ugrás a tartalomra

Feloldhatják a rendkívüli állapotot Törökországban

2018.06.28
12:09
2024.03.19
08:50
Forrás
MTI
Megállapodott a lassan két éve tartó rendkívüli állapot feloldásáról a vasárnap újraválasztott Recep Tayyip Erdogan török államfő és szövetségese, a nacionalista Nemzeti Mozgalom Pártja.

Erdogan már a választási kampányban többször felvetette a rendkívüli állapot esetleges feloldását, ugyanakkor jelezte, hogy azt később vissza is állíthatja. Ennek eldöntése az új rendszerben az ő hatáskörébe tartozik majd.

Törökországban a rendkívüli állapotot a 2016. július 15-ei puccskísérlet után hirdették ki először három hónapra, de azt idáig minden egyes alkalommal újabb három hónapra meghosszabbították a terrorszervezetek elleni harc hatékonyságának fokozása érdekében.

A rendkívüli állapot jelenleg július 19-ig van érvényben.

Törökország
rendkívüli állapot
Recep Tayyip Erdogan

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.