Ugrás a tartalomra

A fiatal pályakezdők érdekében szólalt fel a parlamentben Ökrész Rozália

2021.10.28
19:34
2021.10.28
19:51
Forrás
Pannon RTV
Ökrész Rozália azzal a kérdéssel fordult Siniša Malihoz, lehetséges-e az, hogy a támogatást minden egyes jelentkező után biztosítsa az állam.

A fiatal pályakezdők érdekében szólalt fel a köztársasági parlament ülésén Ökrész Rozália. A Vajdasági Magyar Szövetség képviselője elmondta, hogy a munkanélküliség komoly gondot jelent a Szerbiában élő fiataloknak és családjuknak is, mivel ha a fiatalok nem kapnak munkát, akkor nem költöznek el a családi házból és később alapítanak saját családot. A Vajdasági Magyar Szövetség ezért maximálisan támogatja az Első fizetésem programot, amely az állami támogatásnak köszönhetően segíti a fiatalok elhelyezkedését.

Az idei program szerint 10 ezer pályakezdő bérének egy részét fedezné az állam, viszont a jelentkezők száma ettől jóval több, a 15 ezret is meghaladja. Ökrész Rozália azzal a kérdéssel fordult Siniša Malihoz, lehetséges-e az, hogy a támogatást minden egyes jelentkező után biztosítsa az állam, amire a pénzügyminiszter pozitív választ adott.

„Úgy gondoljuk, hogy ezt a programot a következő években is folytatnunk kell, és igen, mindent megteszünk azért, hogy akik jelentkeztek, és amennyiben az erre szánt támogatás kevesebb lenne, akkor is megkapják a lehetőséget, hogy bekerüljenek az Első fizetésem programba.”

Ökrész Rozália
pályakezdők

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.