Ugrás a tartalomra

Fidesz-kongresszus - Újraválasztották Orbán Viktort a Fidesz elnökének

2023.11.18
20:23
2023.11.19
11:58
Forrás
Pannon RTV
Orbán Viktor marad a Fidesz elnöke, 1190 szavazatot kapott.

A magyar miniszterelnököt a kormánypárt 30., tisztújító kongresszusán, Budapesten választották újra. A politikus kiemelte, nem érte meglepetésként, hogy ő marad a párt elnöke, és ezt nem a hiúság, hanem az eddigi eredmények mondatják vele. Orbán köszönetet mondott az újraválasztásért. A bizalom megtisztelő ennyi idő után is - tette hozzá. Megtisztelő, hogy Európa legsikeresebb pártját továbbra is vezethetem - fogalmazott. A küldöttek alelnöknek Gál Kingát, Kubatov Gábort, Németh Szilárdot és Kósa Lajost választották meg.

Két éve kaptam a megbízatást, hogy vezessem győzelemre a Fideszt és a KDNP-t, majd pedig alakítsak kormányt a szuverén Magyarország építésére - mondta Orbán Viktor újraválasztását követően. A magyar miniszterelnök, a Fidesz újraválasztott elnöke hozzátette, a kormányban és benne is van még szufla. Kiemelte, a 2025-ös kongresszuson pedig majd döntenek a hogyan továbbról. 

Sikerült elérni a kitűzött kormányzati célokat, voltak már nehéz kormányzati éveink - mondta Orbán Viktor. A Fidesz újraválasztott elnöke közölte, a kongresszus jó alkalom arra, hogy politikájuk magasabb rendű mozgatórugóiról is beszéljenek. Minél nehezebb a helyzet, annál világosabb célok kellenek - tette hozzá a pártelnök. Nem belekeveredni a háborúba, biztosítani az energiaellátást, és megvédeni a rezsicsökkentést, megőrizni a nyugdíjak értékét, és 10 százalék alá vágni az inflációt, ezeket a kitűzött célokat sikerült elérni - hangsúlyozta Orbán.  

Orbán Viktor, elnök, Fidesz: „Ép bőrrel átvágtuk magunkat az aknamezőn, és bár továbbra is hadi zaj uralja a tájat, ismét megindultunk előre és felfelé. A gyarapodó, tervezhető és biztató magyar élet irányába, ahogy azt minden magyar szeretné és kívánja minden magyar, mert velünk azok is jól járnak, akik ellenünk szavaztak.”  

Orbán Viktor a közelgő kihívásokról is beszélt. Teljes bevetéssel készülnek a jövőre esedékes európai parlamenti és önkormányzati választásokra is. Mindkettőt meg kell nyerniük - fogalmazott. 

Orbán Viktor, elnök, Fidesz: „Brüsszelben áttörést kell elérnünk, a gyurcsányistákat pedig vissza kell vernünk. A harmadik akció az önkormányzati választás. A választókerületi elnökök felelőssége itt, óriási. A választási küzdelemben a települési kampánycsapatok munkáját nekik kell összehangolniuk. Nekik kell elöl menni. A valódi és a virtuális térben is. Ez nagy felelősség, de óriási lehetőség is, mert siker esetén megtarthatják a helyüket, és jogot nyerhetnek, hogy részt vegyenek a következő, 2026-os választási csatában is.”  

Orbán Viktor 1993 és 2000 között, illetve 2003 óta megszakítás nélkül a Fidesz elnöke, legutóbb két éve, a 2021 novemberében tartott tisztújító kongresszuson választották újra pártelnöknek. 

Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke is részt vett a Fidesz mai tisztújító kongresszusán, Budapesten. Mellette jelen volt még többek között Fremond Árpád, Kovács Elvira, Juhász Bálint, Vicsek Annamária és Deli Andor is. A politikus közösségi oldalán azt írta, hogy sok kedves ismerős, barát, támogató van jelen, akik ez alkalommal is segítő szándékukról biztosították. Megköszönve a meghívást úgy fogalmazott, hogy felemelő érzés volt az ünnepélyes közösségi esemény részese lenni.

Fidesz
Orbán Viktor

Most

15:50, Frissítve: 15:59

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.