Ugrás a tartalomra

Fizetés- és nyugdíjemeléseket, úthálózat fejlesztéseket jelentett be Vučić

2023.12.24
14:31
2023.12.24
16:20
Forrás
Pannon RTV
Január elsejétől a közszférában 10 százalékkal magasabbak lesznek a fizetések, a nyugdíjak pedig 14,8 százalékkal növekednek - erősítette meg Aleksandar Vučić.

A szerb államfő belgrádi sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy az országban az új évtől a legalacsonyabb fizetés ennek értelmében nem lehet alacsonyabb 47 ezer dinárnál. 

Jövőre elsősorban az egészségügy és a tudomány, mindenekelőtt az oktatás terén várhatóak fejlesztések – jelentette ki Aleksandar Vučić. A szerb államfő arról is beszélt, hogy a köztársasági büdzsé átütemezésének eredményeként az ország most 300 millió euróval több bevétellel rendelkezik: Január elsejétől 10 százalékkal emelkednek a bérek a közszférában, a minimálbér 47 ezer fölé megy, ami azt jelenti, hogy Szerbiában senki nem kaphat 47 ezer dinárnál kisebb fizetést, ami a 11 évvel ezelőtti 15 ezer dinárhoz képest valóban jelentős előrelépés, értelemszerűen figyelembe véve az inflációt és a megélhetési költségeket is. A nyugdíjasok 14,8 százalékos emelést kapnak január elsejétől.”

Aleksandar Vučić szerint a december 17-i szerbiai választások rendben, békésen lezajlottak. Ami a belgrádi önkormányzati választásokat illeti, az államfő úgy fogalmazott, hogy azokat csak abban az esetben ismételik meg, ha nem lesz meg városi képviselő-testület megalakulásához szükséges többség. A köztársasági parlamenti választásokra legközelebb 2027-ben lehet számítani – hangsúlyozta Vučić: „Hiszem, hogy még januárban megalakul a köztársasági parlament, és rövid időn belül, remélem még március előtt, a határidők ugyan április végéig tartanak, de nagy valószínűséggel, úgy nézzük majd, hogy február végéig a kormány is megalakuljon, mert sok a dolgunk.” 

Aleksandar Vučić a többi között arról is beszámolt, hogy a következő 3 évben 2 milliárd eurót terveznek fordítani helyi- és regionális utak fejlesztésére. A sajtótájékoztatón szó esett a koszovói helyzetről is. A szerb elnök hangsúlyozta, hogy Szerbia most és a jövőben sem ismeri el Koszovó függetlenségét. 

fizetésemelés
nyugdíj

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.