Ugrás a tartalomra

Folytatódott ma a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd Brüsszelben

2024.04.04
18:15
Forrás
Szerbiai RTV
A tárgyalás fő témája a dinár betiltása volt Koszovóban.

A hármas találkozón ott voltak az EU képviselői is, a szereplők együttes találkozóját megelőzték a külön-külön lefolytatott tárgyalások, amelyen Miroslav Lajčak, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízott beszélt Petar Petkovićtyal, Szerbia Koszovó-ügyi irodájának vezetőjével. Petković elmondta, nem igazán közeledtek az álláspontok a mai forduló során sem, Szerbia ugyanakkor kitartott a saját elvárásai mellett, ami a dinárt és a pénzforgalmat illeti. Hozzátette, kompromisszumos megoldásra törekedtek, Pristina azonban mindezt elutasította.

Kicsivel több mint egy hónapon belül ez a negyedik alkalom, hogy Belgrád és Pristina között az EU közvetítésével Brüsszelben tárgyaltak a dinár koszovói használatának betiltásáról. Lajčak a közelmúltban reményét fejezte ki, hogy a mai tárgyalások során sikerül áthidalni a fennmaradó nézeteltéréseket.

Brüsszel
Belgrád-Pristina párbeszéd
Petar Petković
Miroslav Lajčák

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.