Ugrás a tartalomra

Folytatta törökországi útját Aleksandar Vučić szerb államfő

2018.05.07
16:12
2024.03.19
08:50
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić szerbiai államfő törökországi látogatásának második napján találkozott Recep Tayyip Erdogan török elnökkel, illetve a török politikai elit több képviselőjével.

Vučićot ünnepélyes keretek között fogadták a török elnöki palota előtt. Egy rövid megbeszélést követően a két államfő megkezdte a hivatalos, kétoldalú tárgyalásokat. Az Ankarában tartózkodó szerb küldöttség több megállapodást is megkötött.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Erdogan elnök érdeme, hogy a két ország között szédületes gyorsasággal fejlődik az együttműködés. Az egymilliárd eurós kereskedelmi forgalom már 2018-ban drasztikus növekedést hoz, és érezhető lesz. Már az év első három hónapjában 31,4 százalékos növekedést értünk el a két ország közötti árucsere forgalom terén. Tehát arra számítunk, hogy 2018-ban elérjük az egymilliárd-háromszázmillió eurót.”

Aleksandar Vučić
Törökország
Recep Tayyip Erdogan

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.