Ugrás a tartalomra

Fontos lépést tett az EU az egységes digitális piac felé

2018.02.06
18:00
2024.03.19
08:52
Forrás
MTI
A jövőben az Európai Unióban élő fogyasztók szabadon választhatnak, hogy honnan rendelnek a neten.

A jövőben az Európai Unióban élő fogyasztók szabadon választhatnak, hogy honnan rendelnek a neten, ugyanis állampolgárságuk, lakhelyük vagy tartózkodási helyük alapján nem tagadhatják meg tőlük a vásárlást és nem irányíthatják át őket az online kereskedők más weboldalakra - erről szóló jogszabályt szavazott meg keddi plenáris ülésén az Európai Parlament. Az erről szóló sajtóközlemény szerint egy uniós bizottsági tanulmány azt mutatta ki, hogy a felmérésben részt vevő weboldalak közel kétharmada nem engedte a más uniós tagállamból származó vevőket vásárolni, miközben az elmúlt tíz évben az interneten vásárlók száma Európában csaknem megduplázódott. Az 557 szavazattal 89 ellenében 33 tartózkodás mellett elfogadott jogszabály értelmében a vevőket a bank-, vagy hitelkártyájuk kibocsátási helye miatt sem lehet a jövőben hátrányosan megkülönböztetni.

digitális
piac
EU
internetes vásárlás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.