Ugrás a tartalomra

Fontosnak tartják az MNT tevékenységét az újvidéki magyarok

2018.08.23
15:15
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Újvidéken is este 7 óráig gyűjtik az aláírásokat a nemzeti tanácsi választásokon induló Magyar Összefogás listájára. A polgárok az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban írhatnak alá.

Fontosnak tartják a Magyar Nemzeti Tanács tevékenységét az újvidéki magyarok. Pozsár Csilla: „Szerintem amit eddig csinált az MNT, az jó. Jónak tartom, amit a magyarságért tesz az oktatás terén és a többi téren is. Remélem, hogy így folytatják majd a munkájukat.”

Nagy volt az érdeklődés Újvidéken a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott Magyar Összefogás listája iránt. Vicsek Annamária, az újvidéki-belvárosi helyi szervezet elnöke, VMSZ: „Az emberek érdeklődése, amit reggel óta tanúsítottak, bizakodásra ad okot, hiszen szép számban jelennek meg. Van alkalom arra is, hogy egy kicsit sorban álljanak, ami azt jelenti, hogy nagy az érdeklődés.”

Az emberek szerint a vajdasági, illetve szerbiai magyar közösség jövőjéért tenni is kell, és számos feladat vár a következő összetételű nemzeti tanácsokra is. Vitkay-Kucsera Ágota, egyetemi tanár: „Szerintem ez egy nagy kihívás arra, hogy még magasabb nívóra emeljük a Vajdaságban, illetve Szerbiában élő magyarságot érintő kultúrát, művelődést és oktatást.”

A nemzeti tanácsok a kultúra, az oktatás, a tájékoztatás és a hivatalos nyelvhasználat kérdéseiben képviselik a nemzeti közösségeket.

Újvidék
MNT
alárásgyűjtés

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.